Nascuda a Barcelona (1977), BTOY ha estat creant els seus stencils i pintant des de l’any 2002. Els seus murals, cartells i teles sovint mostren dones ícones de la cultura pop, disperses als carrers, o galeries de diferents ciutats europees, Argentina, el Marroc o Indonèsia.

Amb formació de fotògrafa, disciplina implícita en el seu procés creatiu, va començar a pintar al carrer i va ser en aquest context on va aprendre de l’escena colorista, a trobar espais amb constants transformacions urbanístiques, a la tècnica i els materials. Tot i la gran quantitat d’obra que ha fet a l’espai urbà, és al taller on desenvolupa la seva recerca i on crea els seus stencils i cartells.

Interessada pels espais públics o abandonats, aquests li proporcionen un context i unes textures predeterminades en les que inserir les seves imatges. El carrer diu “No és només pintar, també implica descobrir, perdre’s per espais que aparentin estar fora de les normes o respirin certa llibertat i una reflexió a la memòria”.

Starletts de Hollywood dels anys 40, flappers com arquetips de dones alliberades o pioneres de l’aviació, activistes, totes elles cercaven espais de llibertat, una excusa per treure l’art fora dels espais de l’art i posar-lo a l’abast de tothom.

A Londres, a més d’exposar a Pictures on Walls, ha participat a The Cans Festival, on va col•laborar amb l’artista Banksy.

Com espais destacables, podem trobar la seva a obra al Museu Bundenkunsthalle, de Bonn, a la Tour 13 i és artista de Galerie Itinerrance, a París.

En la seva tasca pedagògica o educativa, ha treballat a diferents projectes amb Difusor, a diferents instituts públics a Barcelona, al MNAC amb el projecte “Creadors en Residència”, impulsat per l’lCUB de l’Ajuntament de Barcelona; al projecte Cartima, de l’IES de Càrtama (Màlaga), amb la col•laboració de la Junta d’Andalusia, projecte mural a l’Escola de Disseny Elisava, de Barcelona, o el projecte 12 artistes + 12 escoles, a Castelló, amb la col•laboració de MIAU Fanzara, entre d’altres.

© Copyright - Milestone Project